ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ : ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΠΕΤΙΜΕΖΙ - 100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΠΕΤΙΜΕΖΙ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ LAGOUDAKIS FARMING

Το Πετιμέζι μας. Το Πετιμέζι ανήκει στα Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα που παράγουμε. Πρόκειται για πολύ πυκνό συμπύκνωμα σταφυλιού χωρίς καμία άλλη προσθήκη. Δεν περιέχει ζάχαρη, συντηρητικά, χρωστικές. Παράγουμε πετιμέζι με τον παλιό Κρητικό παραδοσιακό τρόπο.Η συνταγή μας έρχεται από το παρελθόν της οικογένειας με τη βοήθεια και το ¨πάντρεμα¨ συνταγής καλογραιών από παλιό μοναστήρι της περιοχής μας. Είναι αυθεντικό γλυκαντικό με αδρόκκοκη υφή, που διαλύεται στο στόμα, αφήνοντας την μεστή γεύση.
Τρώγετε επίσης καθώς είναι πλούσια πηγή ενέργειας, σιδήρου και ασβεστίου.
Χρησιμοποιήστε το αυτούσιο πάνω σε μαύρο ψωμί ή κριθαροκούλουρο για δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας. Προσθέστε το ως γλυκαντικό στα ροφήματα, γιαούρτι, Στα χέρια ενός μάγειρα είναι χρήσιμο σε μαριναρίσματα, σάλτσες, κρούστες ψητών αλλά και απλά ως ντρέσινγκ σε φρέσκιες σαλάτες κτυπημένο μαζί με ξύδι. Ως σιρόπι περιχύνεται στις τηγανόπιτες. Στην ζαχαροπλαστική συμμετέχει στα κουλουράκια, κέικ και μουσταλευριά κ.α . Άριστο υποκατάστατο ζάχαρης στις κομπόστες, μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, που προσδίδει το γλυκόξυνο του σταφυλιού.
Διατηρείται εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της μεγάλης του πυκνότητας. Κρητικά Παραδοσιακά Προϊόντα Αμπελουργίας

Παραδοσιακό πυκνό συμπύκνωμα από 100% φρέσκο βιολογικό σταφύλι. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως χρησιμοποιείται :
  • αυτούσιο όπως είναι σε μικρά "πρωινά σφηνάκια" για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση
  • άριστη πηγή σιδήρου (αναιμίες) καταπραϋντικές ιδιότητες λαιμού, αντικαταθλιπτικό
  • για μαριναρίσματα στην μαγειρική, ιδιαίτερα με ξύδι σε γλυκόξυνες σάλτσες και γιά βαλσάμικες σαλάτες
  • στην ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία σε ροφήματα, γιαούρτι, μουστοκούλουρα και ιδιαίτερα σιρόπι σε σπιτικές τηγανίτες
Θρεπτική αξία (% ανά 100 γρ.)
Υδατάνθρακες80.9
Λιπαρά0.4
Πρωτεΐνες0,9
Θερμίδες33
Ασβέστιο74mg
Φωσφόρος40 mg
Σίδηρος1,2mg